Reza Shah Pahlavi was nominated for the 1964 Nobel Peace Prize. The prize was awarded to Martin Luther King, Jr.
What if the Shah of Iran had remained: 35 years later
by SLATER BAKHTAVAR
In 1979, after a long campaign of political pressure applied by the Carter administration in the United States, the Shah of Iran fell to the Islamic Revolution, ending a tradition of monarchic rule that had persisted in Iran for thousands of years since the rule of Cyrus the Great. The stage was set for the rise of the Ayatollah, and the establishment of a theocracy in Iran that, today, most Iranians do not even want. But what if none of that had ever happened?
Read more: http://j.mp/1nwTwrC
Under Creative Commons License: Attribution
Timeline Photos
«پس از پنجاه سال منتشر شد: شاه ایران نامزد دریافت جایزه صلح نوبل بود »
بر اساس قواعد کمیته بررسی و انتخاب نامزدهای کسب جایزه صلح نوبل، این اجازه وجود ندارد که زودتر از گذر پنجاه سال، نام، اسناد و اطلاعات مربوط به نامزدها منتشر شود. بر همین مبنا و در اعلام اخیری که سایت رسمی نوبل از اسامی نامزدهای کسب جایزه صلح برای سال 1964 میلادی اعلام کرده است نام «محمدرضاشاه پهلوی» درفهرست نهایی بررسیها برای اعطای جایزه صلح در کنار سازمان یونیسف دیده میشود. در این مطلب عنوان شده که در اصل چهل و سه نفر برای آن سال نامزد شده بودند که این لیست سیزده نفری پس از بررسیهای اولیه ایجاد و تنظیم شده است که در پایان دکتر «مارتین لوترکینگ» موفق به کسب جایزه صلح نوبل برای سال ١٩۶۴شد.
منبع: سايت رسمي نوبل
همانطور که در قسمت اول مستند " انقلاب ۵۷ " میبینیم، جیمی کارتر از حزب دمکرات پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری رویکردی انتقادی نسبت به ایران اتخاذ کرد و حکومت شاه را به نقض حقوق بشر متهم نمود.
محمدرضا پهلوی به همراه همسرش جهت حل اختلافات و تحکیم روابط با آمریکا به واشنگتن سفر کرد و هنگام دیدارش با جیمی کارتر در نوامبر سال ۱۹۷۷، مخالفان شاه با نظم تشکیلاتی و سازمان یافته با اتوبوس های تدارکات دیده شده به مقابل کاخ سفید آورده شدند و تظاهراتی که به میدان جنگ شبیه بود آغاز شد، تا حدی که گازهای اشکآور چشمهای شاه را اشک آلود کرد و او به دستمال جیبی خود متوسل شد، اما با این وجود در سخنرانی خود از اهمیت زیاد دوستی و به احترامی که برای روابط با ایالات متحده قائل بود گفت، و از خوشامد گویی بسیار گرم! او تشکر کرد، و کارتر نیز برای آنچه رخ داد معذرت خواهی نمود و گفت شاه توانست با شهامت ویژه و توانایی رهبری ، سخنرانی عالی در آن شرایط سخت ایراد کند. و یکی از مهمترین موضوعات مذاکرات دو رهبر همانطور که شاه به انوار سادت قول داده بود در مورد سفر ریس جمهور مصر به اسرائیل که گامی در راستای تحقق «صلح پایدار در منطقه» محسوب میشد. در نهایت یخ روابط میشکند و موفقیتی دیپلماتیک برای شاه محسوب شد!
یک ماه بعد در دسامبر ۱۹۷۷ جیمی کارتر به همراه همسرش به دعوت شاه در یک دیدار کاملا رسمی به ایران آمد، تا به گفته خودش در فرودگاه در مورد موضوعات مختلف از جمله برقراری صلح در منطق آشوب زده مشورت نماید، و در مورد برقراری هرچه زودتر صلح در خاور میانه مذاکره نمایند.
کارتر اولین رییس جمهوری بود که کریستمس را خارج از خاک آمریکا میگذراند.
مذاکراتی موفقیت آمیز در سطوح مختلف برگزار شد و این اعتقاد وجود داشت که تحکیم روابط ایران و آمریکا باعث کاهش تنش موجود در سطح جهان خواهد شد.
همچنین در مورد «استفاده صلح آمیز ایران از انرژی هستهای» که شامل فروش راکتورهای اتمی به ایران بود، توافقاتی بین عالیترین مقامات کشور صورت گرفت! و هماهنگ کردن همکاریهای دو کشور برای ایجاد صلح خاور میانه و آفریقا.
و شاه نیز در سخنرانی خود پیش از ضیافت شام در کاخ نیاوران گفت:" صمیمانه امیدواریم که سال ۱۹۷۸ که از فردا آغاز میشود، سال صلح آمیزی باشد و با این امید پیشنهاد میکنم جرعه بنوشیم به سلامتی شما آقای پرزیدنت و خانوم کارتر و برای آرامش و خوشبختی بیشتر ملت شریف آمریکا، و برای همکاری و دوستی بیش از پیش میان کشور هایمان، و برای «صلح و تفاهم جهانی»! "
و کارتر نیز در سخنان خود بر سر میز شام گفت: ایران به خاطر رهبری خردمندانه شاه منطقه با ثبات است در یکی از پر آشوبترین مناطق جهان، علی حاضرت این حقیقت احترام و ستایشی است که مردم شما نثارتان میکنند، که خود نشانگر قابلیتهای رهبری شماست. تحولی که در این کشور تحت رهبری شما صورت گرفته واقعا حیرت آور است. و در صحبت امروز ما مذاکراتی درباره اینکه چه باید کرد تا صلح در خاورمیانه برقرار شود داشتیم، من یک بر دیگر عمیقا تحت تاثیر قرار گرفتم، نه تنها به خاطر خردمندی، قضاوت، میزان حساسیت و بصیرت شما، بلکه به خاطر سازگاری که با هم در مورد پرداختن به این مساله دشوار داشتیم، تا صرفنظر از اینکه که در کجای جهان زندگی میکنیم تضمین شود.
اما سالها بعد رونالد ریگان به کمک آمریکا در سقوط پادشاه ایران اقرار کرد و گفت: این لکه سیاهی در سیاست ماست که باعث سرنگونی شاه شدیم!
رونالد ریگان که پس از کارتر به مقام ریاست جمهوری رسید گفت: من از سیاست رئیس جمهور کارتر انتقاد میکنم
شاه ایران، راهش از راه مردمش جدا نبوده است. این لکه سیاهی در سیاست ماست که باعث سرنگونی شاه شدیم. کاری که ما با شاه ایران کردیم؛ شرمی برای تاریخ مناسبات سیاسی ماست.
رونالد ریگان علاوه بر اشاره به خدمات شاه در اصلاحات ارضی (کوتاه کردن دست "مالکان بزرگ، اوقاف و ملایان" و ارائه سند مالکیت زمینهای تقسیم شده به کشاورزان) عنوان میکند و میگوید ما باعث تغییر شرایط شده و حکومت را در دست دیوانه تندرویی قرار دادیم که باعث کشته شدن هزاران ایرانی شده است.
ما، او را که متحد خوبی برای ما، و سختکوش برای مردمش بود، رها کردیم. من به هیچ وجهی قانع نشده ام که او بر علیه مردم خود بود. در عوض حمایت خودمان را از یک فرد روانی متعصب؛ که جان هزاران نفر را با اعدام ها گرفته است، جایگزین کردیم!!
با اتخاذ این رویکرد سیاسی آمریکا در دوران ریاست جمهوری کارتر ، خاورمیانه و جهان دچار تغییر و تحول و از صلح و آرامش فرسنگ ها دور شد!
لازم به ذکر است جایزه صلح نوبل سال ۲۰۰۲ به جیمی کارتر اهدا شد!
سخنان رونالد ریگان را لطفا در لینک زیر در کانال یوتیوب سپیده دم بشنوید:
شايان ذكر است تلاش برای ایجاد صلح میان اسرائیل و اعراب یکی از مهمترین اقداماتی میباشد که دلیل اصلی نامزدی پادشاه فقید ایران برای دریافت جایزه صلح نوبل میباشد ، اما بدون شک تنها دلیل آن نیست، بلکه جوامع بین المللی همواره پیشرفت نجومی ایران در تمامی ضمینه ها رو زیر نظر داشتند و برایشان قابل ستایش بود ، از اینرو انقلاب سفید یا همان انقلاب شاه و ملت هم یکی دیگر از دلایلی انتخاب پادشاهی ایران در لیست نامزد های جایزه صلح نوبل سال ۱۹۶۴ میباشد . اصول نوزده گانه انقلاب شاه و ملت یا همان انقلاب سفید عبارتند از :
۱ اصل اول – اصلاحات ارضی و الغای رژیم ارباب و رعیتی
۲ اصل دوم – ملی کردن جنگلها و مراتع
۳ اصل سوم – فروش سهام کارخانجات دولتی به عنوان پشتوانه اصلاحات ارضی
۴ اصل چهارم – سهیم کردن کارگران در سود کارخانهها
۵ اصل پنجم – اصلاح قانون انتخابات ایران به منظور دادن حق رای به زنان و حقوق برابر سیاسی با مردان
۶ اصل ششم -ایجاد سپاه دانش
۷ اصل هفتم – ایجاد سپاه بهداشت
۸ اصل هشتم – ایجاد سپاه ترویج و آبادانی
۹ اصل نهم – ایجاد خانههای انصاف و شوراهای داوری
۱۰ اصل دهم – ملی کردن آبهای کشور
۱۱ اصل یازدهم – نوسازی شهرها و روستاها با کمک سپاه ترویج و آبادانی
۱۲ اصل دوازدهم – انقلاب اداری وانقلاب آموزشی
۱۳ اصل سیزدهم – فروش سهام به کارگران واحدهای بزرگ صنعتی یا قانون گسترش مالکیت واحدهای تولیدی
۱۴ اصل چهاردهم – مبارزه با تورم و گران فروشی و دفاع از منافع مصرف کنندگان
۱۵ اصل پانزدهم – تحصیلات رایگان و اجباری
۱۶ اصل شانزدهم – تغذیه رایگان برای کودکان خردسال در مدرسهها و تغذیه رایگان شیرخوارگان تا دو سالگی با مادران
۱۷ اصل هفدهم – پوشش بیمههای اجتماعی برای همه ایرانیان
۱۸ اصل هیجدهم – مبارزه با معاملات سوداگرانه زمینها واموال غیرمنقول
۱۹ اصل نوزدهم – مبارزه با فساد، رشوهگرفتن و رشوهدادن
هموطنانی که مستند "انقلاب ۵۷" را هنوز تماشا نکردند میتوانند از طریق لینک زیر به هر پنج قسمت این مستند دسترسی داشته باشند:
حتما ببینید و حقایق جدید که در این مستند افشا شده را کشف کنید و برای ما و دیگر هموطنان بفرستید.
کل پنج قسمت در یک صفحه :
لینک های مجزا برای تک تک قسمت ها
قسمت اول:
قسمت دوم :
قسمت سوم :
قسمت چهارم :
قسمت پنجم :
No comments:
Post a Comment